Volg ons

Over Top Estates

Waarom Top Estates als partner?

Top Estates is een erkend vastgoedkantoor dat Belgische en Nederlandse klanten begeleidt bij de aankoop van een eigendom in Spanje. Er zijn verschillende redenen waarom je als klant bij ons aan het juiste adres bent. Graag overlopen we de belangrijkste.

Erkend vastgoedkantoor

In Spanje is het beroep van vastgoedmakelaar niet beschermd en dit heeft natuurlijk gevolgen voor de markt. Bij de aankoop van een eigendom in Spanje is een betrouwbare partner van cruciaal belang (bouwkwaliteit, juridisch kluwen, administratie, bankgaranties etc). De mensen achter Top Estates hebben zowel in België als in Spanje de nodige opleidingen genoten en werken vanuit een Belgische erkende vastgoedvennootschap. Wij staan onder controle van onze eigen beroepsfederatie en zijn lid van het CIB (Confederatie voor Immobiliënberoepen). Je kan als klant dus 100% vertrouwen hebben in ons wanneer wij uw belangen behartigen bij de aankoop.

Korte geschiedenis

Beëdigd landmeter-expert Thomas Van Hecke verloor in 2015 zijn hart aan de Spaanse stad Valencia. Toen kort daarna zijn ouders een appartement kochten aan de Costa Blanca was Thomas ervan overtuigd hier zijn job van te maken. Dankzij jarenlange ervaring in zowel Belgische als Spaanse immokantoren werd de stap naar een eigen Spaans vastgoedkantoor snel gezet. Samen met zijn collega's Robine, Manon, Pieter, Freddy, Danny, Céline, Emily en Conny bieden ze onder de naam Top Estates een ruim aanbod van Spaanse eigendommen aan. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lievegem en de voornaamste verkoopregio is de Costa Blanca, de Costa Cálida en de Costa del Sol.

Dé nieuwe generatie vastgoedmakelaars

Geen 9-5 mentaliteit, persoonlijk contact, werken in het weekend, 24/7 bereikbaar, flexibel & proactief zijn maar enkele van de kernwoorden die onze manier van werken omschrijven. Ons jong team zorgt ervoor dat we enorm vooruitstrevend werken, steeds zoeken naar efficiëntere procedures en steeds klantgericht denken.

Desondanks het Top Estates team vrij jong is, zijn we zeer ervaren en professioneel in wat we doen. Gezamenlijk 23 jaar ervaring in Spaans vastgoed zorgt ervoor dat we echt wel weten met wat we bezig zijn. Geen loze beloftes, verkeerde informatie betreft fiscaliteit, foutieve contracten etc... Als klant kan je rekenen op een naadloos parcours bij de aankoop van je Spaanse droomwoning.

Persoonlijk contact en opvolging

Een eerste vrijblijvende kennismaking is steeds bij de klant thuis of bij ons op kantoor. Op dat moment is er ruim de tijd voor alle vragen over de aankoop van een Spaanse eigendom. Dezelfde vastgoedadviseur reist mee met de klant naar Spanje op verkenningsreis. Één aanspreekpunt doorheen het hele aankooptraject zorgt voor vertrouwen en eenduidigheid. Robine, onze office manager, zal de aftersales overnemen eens de aankoop is afgerond. Het team van Top Estates coördineert het volledige traject tussen klant, bouwpromotor, architect, advocaat, bank en notaris. 

Interieur advies

Top Estates gaat verder dan verkopen alleen, want na je aankoop kan je met advies van onze eigen interieur-designer een gloednieuw interieur kiezen: meubilair, verlichting, buitenmeubels, ... Kortom alles wat je nodig hebt om je interieur te doen stralen. 

Er zijn verschillende interieurzaken en meubelwinkels in Spanje waar wij een samenwerking mee hebben. Hierdoor kan je via ons mooie kortingen bekomen. We adviseren je dan ook graag bij jouw keuze en begeleiden je bij de aankoop van je nieuw interieur. 

Is er een interieurzaak in België of Nederland waar je jouw meubilair wenst aan te kopen? Super! Wij regelen graag het transport naar Spanje. 

We zorgen er samen voor dat je nieuwe woning er top uitziet.

Corona en Spaans vastgoed

De Corona-crisis heeft haar sporen nagelaten binnen alle domeinen van het algemene welzijn. Al schept iedere crisis ook opportuniteiten.
Door Covid-19 is er de afgelopen twee jaar een dalende trend van de Spaanse woningprijzen ontstaan, maar met het einde van de crisis in zicht beginnen de prijzen opnieuw te stabiliseren. Men verwacht dat de woningprijzen terug zullen stijgen naar hun peil van 2 jaar geleden.

BELGISCHE VASTGOEDMARKT — OVERGEWAARDEERD

Als we de vastgoedmarkt van Zuid-Europa vergelijken met West-Europa, is het verschil enorm op te merken. De Belgische en Nederlandse woningprijzen zijn immens gestegen door de enorme vraag naar ruimere woningen met tuin. De prijzen zijn zo fel gestegen dat volgens topinvesteerder Filip Balcaen de woningen in onze contreien momenteel overgewaardeerd zijn. “Alles is zeer duur, ’t is het moment om te verkopen”. (Bron: De Tijd).

SPAANSE VASTGOEDMARKT — ONDERGEWAARDEERD

Bij tweede verblijven in Spanje gebeurde net het omgekeerde. De bouwpromotoren bouwden verder tijdens de crisis (bouwen met eigen middelen als gevolg van de crisis van 2008), terwijl potentiële buitenlandse kopers niet konden afreizen door het inreisverbod. Hierdoor steeg het aanbod maar daalde de vraag. Het resultaat: de woningprijzen in Spanje stagneerden en daalden uiteindelijk.

Voor Spaans vastgoed wordt er vandaag 23% minder betaald dan de effectieve waarde, deze onderwaardering is ook een gevolg van de economische crisis in 2008.

OPPORTUNITEIT — VASTGOED TSUNAMI

Heel veel mensen zijn zich bewust van deze onderwaardering en beseffen dat dit een uniek en uitgelezen moment is om een aankoop te overwegen. Aan de Costa Blanca en Costa Cálida is er na het heropenen van de grenzen sinds mei een vastgoed-tsunami met een recordverkoop van zowel nieuwe als bestaande woningen.

TELEWERK

Verder zien we als gevolg van de coronacrisis andere nieuwe trends op de Spaanse vastgoedmarkt, zoals de droom van het hebben van een tweede verblijf om te kunnen telewerken (ongeveer 20% van de tweede verblijvers telewerkt nu in Spanje). Verder hechten potentiële kopers steeds meer belang aan de buitenruimtes bij het nemen van de beslissing om een Spaanse woning aan te kopen.

We brengen momenteel meer tijd thuis door, waardoor elementen zoals lichtinval, oriëntatie, buitenruimtes (terras/tuin), grotere kamers (voor telewerken of gewoon om comfortabeler te leven), rustige ligging en omgeving, bouwkwaliteit en duurzaamheid ook zeer belangrijke beslissingsfactoren geworden zijn.

CONCLUSIE

De onderwaardering van het Spaanse vastgoed, samen met het feit dat lenen bij Belgische en Nederlandse banken momenteel spotgoedkoop is, zorgt voor een unieke opportuniteit. Terwijl het bij ons het moment is om te verkopen, is het in Spanje nu hét moment om te kopen.

Heb je vragen omtrent de aankoop van Spaans vastgoed?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.